Instagram

Ga op de koffie bij Walter White in dit 'Breaking Bad'-cafe

Het personeel loopt er rond in gele pakken en gasmaskers, de koffie wordt er geserveerd in maatbekers en de snoepjes die er worden gemaakt hebben wel erg veel weg van de drug 'blue meth'. Welkom in het allereerste Breaking Bad-koffielab.

Deniz Kozan werd geïnspireerd door de Amerikaanse serie 'Breaking Bad' voor zijn koffielabo 'Walter's Coffee Roastery' in Istanboel. De reeks draait rond Walter White, een chemieleraar die zijn carrière over een andere boeg besluit te gooien wanneer hij hoort dat hij terminaal is. Samen met een student gaat hij de drug 'crystal meth' produceren en verkopen.

In de koffiezaak is de referentie naar 'Breaking Bad' overduidelijk: het personeel draagt de gele pakken die zowat het handelsmerk zijn van hoofdpersonage Walter. De muur is beschilderd met een uitvergroot periodiek systeem en de koffie's worden netjes afgemeten in maatbekers en cilinders. Een ware attractie voor alle 'Breaking Bad'-fans. Bedenker Kozan hoopt in de toekomst bovendien zijn concept verder uit te breiden naar de VS en Europa.

Op de Instagramaccount van de koffiezaak zijn de brouwsels te bewonderen.

Koffie is millimeterwerk in Walter's Coffee Roastery. Melk en andere ingrediënten worden nauwkeurig afgemeten in maatbekers.


En ook de koffiebonen worden perfect afgewogen om een goed eindproduct te krijgen. Nadien worden de bonen in kleine hoeveelheden verpakt om ze vervolgens op de markt te brengen.


Geen blue meth, wel gebakken suikerkristallen die als toppings op de muffins worden aangebracht.

Want some candy? Available tomorrow. 💎 / Şeker alır mısınız? Yarından itibaren hazır. ☕️ #walterscoffee

Een foto die is geplaatst door null (@walterscoffee) op


Walter White is overal aanwezig. Zelfs op je pancakes.

Herkes Mezun olduysa dağılabiliriz... (Bizimki yaz okuluna kaldı) Afiyet olsun 🍴🎩 #walterscoffee #pancake #breakfast

Een foto die is geplaatst door null (@walterscoffee) op


Elk chemieproces krijgt in 'Walter's Coffee Roastery' zijn eigen koffievariant.

Elektrik yoksa sifonla kahve yapsınlar. - Walter #hario #thirdwave #walterscoffee

Een foto die is geplaatst door null (@walterscoffee) op

Lees meer