De actie van Qatar Airways loopt nog tot vanavond laat.
REUTERS De actie van Qatar Airways loopt nog tot vanavond laat.

Gratis vliegtickets voor zorgverleners die strijden tegen coronavirus

Nog tot vanavond om 23.59 uur geeft luchtvaartmaatschappij Qatar Airways in totaal 100.000 gratis vliegtickets weg aan zorgverleners die in de frontlinie strijden tegen Covid-19. “Dit om hen te bedanken voor het harde werk”, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

De weggeefactie startte op de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei en loopt nog tot vanavond (18 mei) net voor middernacht. Zorgverleners kunnen zich hier aanmelden. Wie er tijdig bij is en aan de nodige voorwaarden voldoet, krijgt twee retourtickets in Economy Class. De zorgverlener kan dus ook nog een reisgenoot meenemen.

Professionele zorgverleners uit alle landen ter wereld komen in aanmerking voor de in totaal 100.000 gratis tickets. Om alles eerlijk en transparant te laten verlopen, krijgt elk land dagelijks een aantal tickets toegewezen volgens het aantal inwoners, gespreid over zeven dagen tussen 12 en 18 mei. 

Tot de beroepen die in aanmerking komen behoren onder meer verpleegkundigen, artsen, paramedici, laboratoriumtechnici, klinisch onderzoekers en apothekers.

Lees ook: 1 op de 3 zorgverleners voelt zich schuldig uit vrees het virus over te dragen: “Thuis durven ze hun kinderen zelfs niet te knuffelen” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer