2 Toeristen bezoeken opnieuw de Acropolis in Athene.
Photo News Toeristen bezoeken opnieuw de Acropolis in Athene.

Griekenland half juni weer open voor toerisme, internationale vluchten volgen vanaf 1 juli

Griekenland wil het toeristisch seizoen op 15 juni weer opstarten na de lockdown door het coronavirus. Dat heeft premier Kyriakos Mitsotakis vandaag gezegd in een televisietoespraak.

"De toeristische periode begint op 15 juni, dan kunnen de seizoenshotels weer open", zei Mitsotakis. Het is een belangrijke stimulans voor de economie, aldus de premier. Hij voegde eraan toe dat internationale vluchten op 1 juli geleidelijk hervatten.

Ook Turkije staat weer open voor "gecontroleerd toerisme". Turkije riskeert op dit moment geen tweede golf van infecties door het coronavirus, zei minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca. Ankara bereidt zich nu voor op de start van "gecontroleerd gezondheidstoerisme" met 31 landen. Daarnaast worden ook de reisbeperkingen voor senioren de komende dagen versoepeld.

Het dagelijkse aantal nieuwe coronagevallen in Turkije is gedaald van ongeveer 4.500 vorige maand tot circa 1.000. Het officiële dodental bedraagt 4.199, meer dan 110.000 mensen zijn hersteld.

Lees ook: België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

2 De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.
AP De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benny Van den broeck

    Griekenland en Turkije als Zuid-oost europese land goed bezig in behandeling met corona patiënten..

  • branda van den berg

    Dat denk ik niet hede de prijzen van de tikkers al eens gezien

Lees meer