9
AP

Griekenland heropent honderden stranden: “Eindelijk ontspannen na zo lang binnen gezeten te hebben”

In Griekenland zijn meer dan vijfhonderd stranden vrijgegeven, tot opluchting van veel inwoners. Een zeventiger die ten zuiden van Athene genoot onder een parasol stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Dit is het beste voor oudjes zoals wij. We kunnen ons eindelijk een beetje ontspannen nadat we zo lang binnen gezeten hebben.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Griekse autoriteiten willen wel voorkomen dat het coronavirus op overvolle stranden om zich heen kan grijpen. Zo mogen er per duizend vierkante meter niet meer dan veertig mensen plaatsnemen. Parasols moeten ook minstens vier meter uit elkaar staan.

9
AP

Op een van de stranden zoefde een drone over de strandbezoekers. Zij werden via de luidsprekers op het onbemande vliegtuigje gesommeerd om voldoende afstand te houden.

9
AFP

Griekenland heeft tijdens de coronacrisis veel minder doden en besmettingen gemeld dan sommige andere Europese landen. Bij ruim 2.800 mensen werd vastgesteld dat ze het virus hadden, 160 patiënten zijn overleden. De economie, die erg afhankelijk is van toerisme, wordt wel zwaar getroffen door de crisis.

Lees ook: De slooptocht van het coronavirus in het lichaam: bijna geen orgaan blijft onberoerd (+)

9
AP
9
AP
9
EPA
9
EPA
9
EPA
9
EPA

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Di Scarpa

    De Grieken zijn gelukkig gespaard gebleven van massale gezondheidsproblemen i.v.m. covid19 besmettingen. Nu ze de toeristen welkom heten gaan ze waarschijnlijk ook het virus importeren. Niet echt slim qua volksgezondheid maar wel goed voor de economie.

  • Erwin De Meyer

    Ik heb daar verleden jaar 1,5 week met de motorfiets getoerd. Geweldig mooi land en inwoners.

Lees meer