EPA

Groot protest tegen cruiseschepen in Venetië

Duizenden mensen hebben in Venetië opgeroepen voor een verbod van grote cruiseschepen. Aanleiding is de aanvaring van het grote cruiseschip MSC Opera met een toeristenboot een week eerder. Daarbij vielen vier gewonden.

Volgens Italiaanse media liepen zo'n 5.000 demonstranten door de stad met spandoeken en borden met leuzen als 'houd de grote schepen uit de kanalen'. De demonstratie was georganiseerd door de protestgroep 'Geen grote schepen'.

"Deze reuzen moeten geweerd worden uit de kanalen. Ze zijn onverenigbaar met de delicate balans van het ecosysteem en zijn gevaarlijk voor de stad", zei Gianfranco Bettin, de voorzitter van de Venetiaanse deelgemeente Marghera.

Bekijk ook: Cruiseschip botst tegen toeristenboot in Venetië

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Meer dan gelijk.

  • Erwin Vandriessche

    Groot gelijk hebben ze in Venetië om te protesteren tegen de grote aandrang van aanleggende cruiseschepen voor hun kust of haven! Deze vervuilende mastodonten brengen veel schade aan historische stad door hun waterverplaatsing en massa. Er zijn grotere zeehavens in de buurt die dit aankunnen. Maar nee, zo dicht mogelijk bij het stadscentrum komen om tijd te winnen!

Lees meer