Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.

Grote vertragingen voor TGV, Thalys en Eurostar

De hogesnelheidslijn tussen Parijs en Rijsel is sinds 10.15 uur deze ochtend in beide richtingen onderbroken nadat een trein iemand had geraakt. Dat veroorzaakt aanzienlijke vertragingen omdat heel wat treinen moeten worden omgeleid, volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

"Een Thalys Amsterdam-Parijs raakte een persoon ter hoogte van het Hattencourt", in de Somme, zei de SNCF tegen het Franse persbureau AFP, zonder verdere informatie te verstrekken. 

Daardoor worden TGV-, Thalys- en Eurostartreinen omgeleid naar een ander spoor waar ze met een lagere snelheid moeten rijden, met vertragingen tot vier uur als gevolg.

Op de website laten de Franse spoorwegen ook weten dat sommige treinen zijn afgeschaft. De interventies van de brandweer en de politie kunnen volgens de SNCF een tot twee uur duren. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer