6

Hell is wel degelijk a place on earth

In navolging van vorig jaar, schepen volgende week opnieuw twee redactieleden van HLN.be in voor de 70.000 Tons of Metal-cruise. Vijf dagen lang, de klok rond, helse muziek en hemelse party's, te midden van de weidse Caribische Zee, wat wil een mens nog meer? Rust, zeg je? Ook daar werd aan gedacht! Halverwege de trip kunnen onze oren en landbenen weer wat op krachten komen wanneer we aan land gaan op Grand Cayman, het grootste van de drie Kaaimaneilanden.

Het schip meert aan vlakbij de kade van de hoofdstad Georgetown. Alles oogt er kleurrijk en fonkelnieuw. Na de verwoestende doortocht van orkaan Ivan in 2004 moest immers het merendeel van alle huizen helemaal terug opgebouwd worden.

Er hangt ook een bijzonder Amerikaansgetint sfeertje, hoewel de Caymans een Brits Overzees Territorium zijn en de Queen hier dus de scepter zwaait. Shoppingmalls en Amerikaanse ketens als de Harley Davidsonshop en het Hardrockcafé (dat we bij deze gelegenheid misschien toch maar zullen overslaan) lokken duizenden dagjestoeristen die per cruiseschip worden aangevoerd.

Pijlstaartroggen aaien

Er zijn op Grand Cayman heel wat toeristische bezienswaardigheden die de moeite lonen. Je kunt er zonnebaden op een van 's werelds mooiste stranden, Seven Mile Beach, duiken naar vergane scheepswrakken en snorkelen op het koraalrif. Avontuurlijke waterratten kunnen er zwemmen met dolfijnen, zeeschildpadden en zelfs pijlstaartroggen aan de Stingray City Sandbar. Aaien mag, maar kijk wel uit voor hun venijnige staart!

Geen wonder overigens dat Christoffel Columbus de eilanden oorspronkelijk Las Tortugas heeft genoemd. Aan Boatswain's Beach, een marinereservaat van 10 hectaren, leven maar liefst 1.600 zeeschildpadden! Je kunt er snorkelen, de schildpaddenkwekerij bezoeken, wandelen en ook andere dieren zoals haaien, alligators, vogels en reptielen bekijken.

Hou je niet zo van beestjes? Geen probleem! Je kunt op Grand Cayman ook kajakken, fietsen, zeilen, paardrijden, of een bezoekje brengen aan de botanische tuin, een van de vele kunstgalerijen of het historisch museum. Of je kunt naar hartenlust taxfree gaan shoppen en als je nog wat geld op overschot hebt, kun je dit op een belastingvrije en quasi anonieme rekening in een van de vele honderden banken deponeren.

Hell yeah!
Mogelijkheden in overvloed, maar onze tussenstop is kort, we zullen dus een weloverwogen keuze moeten maken.

Als metalliefhebbers zijn we vooral nieuwsgierig naar het plaatsje Hell, een oppervlakte zo groot als een half voetbalveld, bezaaid met bizarre rotsformaties van zwarte kalksteen, het lijkt wel de... Je raadt het! Lokale souvenirshops doen er gouden zaken met memorabilia "from Hell" en er is zelfs een postkantoor van waaruit je "postcards from Hell" kunt versturen.

Grand Cayman werd trouwens al vaker bezocht door metalfans. In 2010 werd er zelfs een film over gemaakt, de horrorkomedie Zombie Driftwood. Het verhaal gaat over een groepje metalfans dat op cruise gaat naar het eiland, alwaar ze plotsklaps worden aangevallen door een bende angstaanjagende zombies! We hopen alvast dat we die mannen daar volgende week niet tegen het lijf lopen... (hvdb)

6
6 Pijlstaartroggen aaien aan de Stingray City Sandbar
Pijlstaartroggen aaien aan de Stingray City Sandbar
6 Zeeschildpadden gaven de eilanden hun oorspronkelijke naam Las Tortugas.
Zeeschildpadden gaven de eilanden hun oorspronkelijke naam Las Tortugas.
6 De bizarre rotsen van Hell
De bizarre rotsen van Hell
6

Lees meer