5 Een lift verbindt de stad met het kuuroord.
Fabrice Debatty Een lift verbindt de stad met het kuuroord.

Exclusief voor abonnees

Het bruist weer in Spa

Ooit trokken tsaren en markiezen naar het Belgische kuuroord Spa om er te genezen van kwalen. Aan die glorietijd kwam een einde en verval trad in. Nu, 150 jaar later, krijgen de badhuizen hun allure terug.

Buiten dwarrelen herfstbladeren van de bomen. Binnen vult therapeut Jeanine een roodkoperen badkuip met warm bronwater. Ze zet muziek aan, de tijdklok op twintig minuten en vertelt discreet dat de ervaring sans maillot (zonder zwembroek) het best is. Ze trekt de deur achter zich dicht en het hemelse baden kan beginnen. Belletjes borrelen op van de bodem. Ze vormen een tintelend laagje op je huid. Het zou verkwikkend moeten werken, maar voorlopig maakt het warme mineraalwater vooral loom en lui. Het hoofd wordt rozig en gedachten dwalen af. Verkwikkend of niet, het voelt goed om los te laten en weg te dromen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer