14 Miami Beach sloot vrijdag de stranden, Fort Lauderdale, een andere grote stad in Florida, deed dat pas later. Het leidde ertoe dat velen zaterdag vanuit Miami naar Fort Lauterdale trokken.
BSRagency BSR Agency Miami Beach sloot vrijdag de stranden, Fort Lauderdale, een andere grote stad in Florida, deed dat pas later. Het leidde ertoe dat velen zaterdag vanuit Miami naar Fort Lauterdale trokken.

IN BEELD: Ondanks oproepen om thuis te blijven blijven stranden en parken wereldwijd drukke trekpleisters

Ondanks de oproep om thuis te blijven en zo samenscholingen te vermijden, was het afgelopen weekend ook in ons land op sommige plaatsen koppen lopen Landen wereldwijd kondigen steeds meer verregaande maatregelen af om het coronavirus in te dijken, maar “in uw kot blijven”, is voor vele aardbewoners duidelijk een aartsmoeilijke klus. Getuige foto’s uit de Verenigde Staten, Australië en Europa. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
14 Alle toeristische trekpleisters in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC zijn gesloten. De kerselaars staan echter in bloei. Het leidde er zondag toe dat heel wat wandelaars opdaagden en het vertikten om thuis te blijven.
AP Alle toeristische trekpleisters in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC zijn gesloten. De kerselaars staan echter in bloei. Het leidde er zondag toe dat heel wat wandelaars opdaagden en het vertikten om thuis te blijven.
14 De kerselaars staan in bloei in Washington DC. Een uitgelezen kans voor deze Amerikaanse familie om zondag foto’s  te nemen van hun jarige dochter die haar vijftiende levensjaar of ‘quinceañera’ viert.
AP De kerselaars staan in bloei in Washington DC. Een uitgelezen kans voor deze Amerikaanse familie om zondag foto’s te nemen van hun jarige dochter die haar vijftiende levensjaar of ‘quinceañera’ viert.
14 Deze inwoners van de Texaanse miljoenenstad Houston deden zondag wat ze normaal elk weekend doen:  afspreken met vrienden om bij te kletsen.
Photo News Deze inwoners van de Texaanse miljoenenstad Houston deden zondag wat ze normaal elk weekend doen: afspreken met vrienden om bij te kletsen.
14 Nochtans heeft de staat Texas (28,7 miljoen inwoners) opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven.
Photo News Nochtans heeft de staat Texas (28,7 miljoen inwoners) opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven.
14 De stranden van Miami Beach mogen niet meer betreden worden. Duizenden Spring Breakers waren vrijdag (foto) nog op de stranden aanwezig,  uren nadat het stadsbestuur van Miami de noodtoestand had uitgeroepen.  De eerste Spring Breakers met een positieve coronavirustest zijn inmiddels een feit.
BSRagency BSR Agency De stranden van Miami Beach mogen niet meer betreden worden. Duizenden Spring Breakers waren vrijdag (foto) nog op de stranden aanwezig, uren nadat het stadsbestuur van Miami de noodtoestand had uitgeroepen. De eerste Spring Breakers met een positieve coronavirustest zijn inmiddels een feit.
14 Wandelaars en joggers gisteren in een zonnig Regents Park in Londen, een van de grootste parken van de Britse hoofdstad.
AP Wandelaars en joggers gisteren in een zonnig Regents Park in Londen, een van de grootste parken van de Britse hoofdstad.
14 De Britten houden hun hart vast voor de verdere uitbraak van het coronavirus. Dat neemt niet weg dat de Londense metro, de drukste van Europa, ook vandaag volzat met pendelaars. Anderhalve meter afstand houden is onmogelijk.
Peter Fellows via REUTERS De Britten houden hun hart vast voor de verdere uitbraak van het coronavirus. Dat neemt niet weg dat de Londense metro, de drukste van Europa, ook vandaag volzat met pendelaars. Anderhalve meter afstand houden is onmogelijk.
14 Nederlandse agenten houden mensen tegen op de toegangswegen naar het strand van Noordwijk nabij de universiteitsstad Leiden. Door het zonnige weer trekken veel mensen erop uit ondanks de coronacrisis.
ANP Nederlandse agenten houden mensen tegen op de toegangswegen naar het strand van Noordwijk nabij de universiteitsstad Leiden. Door het zonnige weer trekken veel mensen erop uit ondanks de coronacrisis.

Bondi Beach

Ook Australië kampt met mensen die de maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus aan hun laars lappen. Australische autoriteiten hebben het bekende strand Bondi Beach in Sydney zaterdag gesloten voor publiek. Geen dag te vroeg, want met 34° graden zochten inwoners van de Australische metropool verkoeling.

14 Bondi Beach op vrijdag, een dag voor de maatregel in voege trad.
EPA Bondi Beach op vrijdag, een dag voor de maatregel in voege trad.
14 Op zaterdag had de maatregel weinig effect.
AFP Op zaterdag had de maatregel weinig effect.
14 Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.
EPA Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.
14 Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.OUT
EPA Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.OUT
14 Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.
EPA Op zondag was Bondi Beach grotendeels verlaten, maar dat neemt niet weg dat toch sommigen het verbod in de wind slaan.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maria Arens

    Niets dommer dan de mens.

  • Peter Rouchet

    De mens is zelfdestructief!

Lees meer