thinkstock

Kinderen niet toegelaten in 1 op de 5 resorts

De grote hotelketens richten zich steeds meer op koppels zonder kinderen. Nu al worden in 1 op de 5 resorts geen minderjarigen meer toegelaten. In de zomer op reis zonder de kinderen? Het leek tot voor kort bijna ondenkbaar. Maar het tij is duidelijk aan het keren.

Touroperators zien het aantal boekingen in de zogenaamde 'adults only-hotels' - die een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar hanteren - jaar na jaar spectaculair stijgen. "Voordien ging het vooral om 50-plussers of koppels zonder kinderen die buiten het hoogseizoen voor zo'n hotel kozen", luidt het bij TUI. "Maar nu zien we dat die ook middenin het hoogseizoen worden geboekt door vaak jongere koppels die hun kroost thuislaten. Terwijl de kinderen op scouts- of taalkamp zijn, muizen zij er met z'n tweetjes vanonder."

Trend
De grote all inclusive-ketens spelen handig in op die trend. "We hebben op al onze 25 bestemmingen inmiddels minstens één vestiging waar de minimumleeftijd 18 jaar is", zegt Peter Hahn van RIU. "Eén op de vijf resorts is nu al voorbehouden aan volwassenen. Die hotels waren vroeger kindvriendelijk, vandaag zijn er nog enkel volwassenen welkom."

Iberostar wil op korte termijn 'adults only'-zones in ál z'n hotels. "Gezinnen worden wel nog toegelaten, maar in een aparte vleugel met eigen zwembaden en restaurants - ver weg van de koppels die geen lawaai van kinderen willen."

Wat zeggen pedagogen van de trend? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Lees meer