ANP

Komend weekend opnieuw filerijden op Europese wegen

Net als in de voorbije weekends moeten vakantiegangers ook komend weekend rekening houden met files op de Europese wegen. Die zullen volgens automobilistenvereniging VAB vooral veroorzaakt worden door terugkerende vakantiegangers.

In Frankrijk zal het volgens Touring en VAB vooral zaterdag druk tot erg druk zijn op de knelpunten in de regio van de Rhônevallei en de Côte d'Azur. Zaterdag kan er op het drukste moment rond 12.30 uur zo'n 700 kilometer file staan, verwacht VAB.

In Duitsland zou de drukte al vrijdagnamiddag beginnen. De organisaties verwachten onder meer verkeersproblemen op de ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg. De files van in Duitsland zullen ook doorschuiven naar Oostenrijk, waar het grootste knelpunt de Karawankentunnel op de A11 richting Slovenië is.

In Zwitserland mogen bestuurders volgens VAB rekenen op meer dan 2 uur tijdverlies aan de Gotthardtunnel. De file van de Gotthardtunnel herhaalt zich aan de grensovergang Chiasso met Italië.

Lees meer