2 Viking Sun
Viking Cruises Viking Sun

Langste cruise ter wereld in Londen vertrokken: 245 dagen, 111 havens en prijskaartje van zo'n 85.000 euro

Aan de Greenwich Pier in Londen is zaterdag de eerste "Ultimate World Cruise" vertrokken van het cruisebedrijf Viking Cruises, voor een tocht van 245 dagen langs 6 continenten, 51 landen en 111 havens. Indien het schip effectief 245 dagen op zee blijft, breekt het bedrijf het wereldrecord voor de langste ononderbroken passagierscruise.

De tocht van acht maanden heeft onder meer stops in Scandinavië, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de eilanden in de Stille Oceaan, Australië, Azië en de Middellandse Zee. Hoogtepunten zijn volgens het cruisebedrijf Viking Cruises - dat in 1997 werd opgericht door een Noorse miljardair - Rio de Janeiro in Brazilië, Ushuaia in Argentinië, Hobart in Australië, Ho Chi Minhstad in Vietnam, Mumbai in India en Luxor in Egypte. Tijdens de tocht overnachten de passagiers ook in 23 steden.

Verbonden aan zo'n exclusieve reis, een exclusief prijskaartje: volgens CNN kost de trip minstens 92.990 dollar (84.941 euro) per persoon, voor een business class-formule, maaltijden en excursies in elke stad waar wordt aangemeerd. 

De lange tocht wordt uitgevoerd met het schip Viking Sun, dat 227 meter lang is en 465 kamers met balkon telt. Het schip beschikt ook over tien eetgelegenheden, een kuuroord, een zwembad, een panoramische lounge en bibliotheken, en er staan ook talrijke optredens op de agenda. 

2 De tocht van acht maanden heeft onder meer stops in Scandinavië, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de eilanden in de Stille Oceaan, Australië, Azië en de Middellandse Zee.
Viking cruises De tocht van acht maanden heeft onder meer stops in Scandinavië, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de eilanden in de Stille Oceaan, Australië, Azië en de Middellandse Zee.

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Ik zou geen oog dichtdoen in dat ding, elk jaar hoor je over rampen met die boten.

  • Johan Hendrickx

    Zou graag de ecologische voetafdruk eens weten van dat reisje? De rijken maken de wereld beetje bij beetje verder kapot met een hautain gedrag weer je mottig van wordt. Idem dito in al die VIP-toestanden op festivals, om maar iets te noemen.

Lees meer