2
unguryanu - stock.adobe.com

Liefde is…samen een treinticket kopen!

Romantische treintrips in eigen land

Nood aan een romantisch uitje met de liefde van je leven? Dan neem je toch gewoon de trein? Bestemming kiezen, kaartjes kopen en hoppa, je bent al onderweg naar een onvergetelijke date. No stress, just love! Wij geven je 7 droomtips, stuk voor stuk bereikbaar met de trein.

Halte Aalst: Trendy brunchen in de bibliotheek
Bibliotheken stoffig en saai? Alvast niet in Aalst! Bibliotheek Utopia is wereldwijd bekend om zijn knappe architectuur en design, en werd zelfs gecovered in het trendy magazine Wallpaper. In Het Utopiacafé kan je elke zaterdag terecht voor een overheerlijke brunch. Voor liefhebbers van bijzondere designplekjes!
www.aalst.be/utopia-cafe/het-utopiacafe

Halte Watermaal-Bosvoorde: Kuieren door Het Ter Kamerenbos
Rustige lanen onder eeuwenoude bomen, glooiende grasvelden, schattige prieeltjes en zelfs een eiland waar je met een bootje naar toe kunt om iets te eten of drinken… Romantische zielen zullen – letterlijk en figuurlijk – hun hart verliezen aan Het Ter Kamerenbos.
https://visit.brussels/nl/place/Ter-Kamerenbos

Halte Mechelen: Boottochtje op de Dijle
Geen betere manier om een stad te verkennen dan vanop het water, én in de armen van je geliefde. In Mechelen gaan ze zelfs nog een stapje verder, want naast de gewone rondvaarten overdag kan je hier elke zaterdagavond in juli en augustus terecht voor een sfeervolle boottocht ‘Mechelen by night’. Inclusief kaarsen, stemmige muziek en een drankje. Het hotelletje voor erna moet je wel zelf nog boeken.
https://www.bootjesinmechelen.be

2 Mechelen, Dijle
Getty Images/iStockphoto Mechelen, Dijle

Halte Deinze: Picknicken aan het water in de Brielmeersen
Recreatiedomein De Brielmeersen ligt op een boogscheut van het station van Deinze, maar als je eenmaal je picknickdeken hebt uitgespreid op de oevers van de Leie, waan je je op het Britse platteland. Een wandeling langs het water, een lekkere lunch en een dutje in het gras, meer heb je niet nodig voor een geslaagde middag met z’n tweetjes.
https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/de-brielmeersen.html

Halte Brussel-Zuid: Snuisteren naar schatten op het Vossenplein
Samen op zoek naar die ene aanwinst voor jullie interieur, afdingen op een jas die perfect zou zijn voor haar, of stiekem teruglopen om die vintage langspeelplaat te kopen voor hem… De rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel haalt gegarandeerd de romanticus in iedereen naar boven. Echte schattenjagers gaan best zo vroeg mogelijk, maar gewoon wat rondslenteren tussen de koopwaar en nadien een hapje eten op één van de vele terrasjes rond het plein is natuurlijk ook meer dan gezellig.
https://markten.brussel.be/markten/oude-markt-op-het-vossenplein

Halte Oostende: Op ontdekking in een chocoladejungle
Wat prikkelt de zinnen meer dan chocolade?! Een bezoekje aan de wonderlijke expo ‘Chocopalace’ in Thermae Palace in Oostende zou absoluut op het zomerse to do-lijstje van elk koppel moeten staan. Ontdek een jungle in chocolade met apen, zebra’s, papegaaien en nog veel meer, smul van de lekkere proeverijen of neem deel aan de culinaire workshops. The taste of love? Die vind je hier!
https://www.chocopalace.be/ostende-nl.html

Halte Berchem: zwoel zweten in de Zomerfabriek
Samen met je lief suave noches latinas beleven of chillen onder een dekentje van lazy zondagmiddagbeats in een oude gasfabriek, die ook wel Berchem’s Best Kept Secret wordt genoemd. Dat is wat een bestemming als de Zomerfabriek voor jullie tortelduifjes in petto heeft. En of het een lange, hete zomer wordt!
http://www.zva.be/zomerfabriek

Je weekend begint al in de trein.
Meer leuke reisideeën vind je 
hier.
Wist je dat je tot 50% goedkoper kan reizen in het weekend? Meer info vind je 
hier.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ines HUBERT

    Heeft iemand de prijzen van treintickets al eens gechecked? Als je geluk heb kan je een iets of wat voordelige dagtrip boeken : anders zit je aan een exorbitante prijs voor 2 personen ! Wij gaan regelmatig naar Keulen en ik zou wel graag de auto laten staan maar het treinticket is gewoon belachelijk duur.

  • Anne Jacobs

    Is dit om te lachen? Welke bestemmingen zijn dit, ik ga met de trein tot het zuidstation Brussel voor een limonade en een stuk chocolat.

Lees meer