Ryanair, de grootste klant van de Henegouwse luchthaven, schrapt zo goed als al zijn vluchten.
Photo News Ryanair, de grootste klant van de Henegouwse luchthaven, schrapt zo goed als al zijn vluchten.

Luchthaven Charleroi sluit vanaf woensdag tot minstens 5 april

De luchthaven van Charleroi sluit vanaf woensdag de deuren, en dat minstens tot 5 april. Dat heeft Brussels South Charleroi Airport vrijdag aangekondigd. 

Net als vele andere luchthavens zag die van Charleroi het aantal passagiers drastisch dalen naargelang het coronavirus zich meer en meer verspreidde. Daarnaast sloten verschillende landen hun grenzen voor reizigers uit België. En luchtvaartmaatschappijen sneden in hun vluchtaanbod. Zo zal Ryanair, de grootste klant van de Henegouwse luchthaven, binnen enkele dagen zo goed als al zijn vluchten schrappen.

Tegen die achtergrond heeft de luchthaven beslist “de toegang tot de infrastructuur te sluiten voor passagiers en voor luchtvaartmaatschappijen” vanaf woensdag (dinsdag om 23.59 uur, zo staat in een persbericht). Onder meer repatriërings- en staatsvluchten blijven wel nog mogelijk. 

Lees ook:

Wat met de zomervakantie? Alle vragen over uw reisplannen beantwoord (+)

Nog altijd landen op Zaventem vliegtuigen uit Madrid, waar één coronadode per kwartier valt: geen screening, wel advies “thuis te blijven”

ONZE OPINIE. Het coronavirus besmet niet alleen mensen, het tast ook onze beschaving aan (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jammy cappon

    Wat een verschil met het buitenland. Verleden week zat ik nog in Kopenhagen, daar serieuze maatregelen, ontsmetten, mondmaskers, latexhandschoenen, etc... en dan kom je toe op Brussel-South (Charleroi) en nergens extra maatregelen. Goed bezig!

Lees meer