Illustratiebeeld
REUTERS Illustratiebeeld

Lufthansa schrapt komende dagen 1.300 vluchten door staking cabinepersoneel

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt morgen en vrijdag in totaal 1.300 vluchten door een staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 passagiers zullen getroffen zijn, zo meldt Lufthansa vandaag. 

Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo omwille van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die morgen en vrijdag gepland zijn.

De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen.

Een arbeidsrechtbank in Frankfurt oordeelde woensdag dat de staking mag plaatsvinden. Lufthansa liet wel al weten nog in beroep te gaan tegen dat vonnis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer