Werknemers van Lufthansa lieten eergisteren hun ongenoegen blijken op de luchthaven van Frankfurt.
EPA Werknemers van Lufthansa lieten eergisteren hun ongenoegen blijken op de luchthaven van Frankfurt.

Lufthansa zit met vakbond rond de tafel om nieuwe stakingen te vermijden

Vertegenwoordigers van Lufthansa zitten vandaag samen met afgevaardigden van de vakbond bij de Duitse luchtvaartmaatschappij in een poging nieuwe stakingsacties te vermijden. Het cabinepersoneel van Lufthansa legde donderdag en vrijdag het werk neer om voor zowat 21.000 werknemers een hogere verloning af te dwingen.

De gesprekken tussen het bestuur van Lufthansa en vakbond Ufo vinden vandaag op een geheime locatie plaats. Morgen wil de vakbond bekendmaken of de onderhandelingen voldoende resultaat opgeleverd hebben. Indien niet dreigen er nieuwe acties bij de vier Duitse dochterondernemingen van Lufthansa: Germanwings, Eurowings Germany, Lufthansa City Line en SunExpress Germany. 

De staking van vorige week trof enkel de moedermaatschappij. Donderdag en vrijdag samen werden 1.500 vluchten van Lufthansa geannuleerd.

Volgens Ufo-woordvoerder Nicoley Baublies ligt de bal in het kamp van Lufthansa. "Ofwel komt er een oplossing voor het sociaal conflict, ofwel schakelen we een versnelling hoger. Als het onvoldoende is, zullen meer bedrijven moeten staken en dat voor een langere periode.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Eykens

    Het enige wat de vakbonden nog kunnen is staken, ze helpen alles om zeep.

Lees meer