Photo News

Na Ryanair verandert ook Wizz Air haar bagageregels

In navolging van Ryanair past ook branchegenoot Wizz Air zijn bagagebeleid aan. Vanaf 1 november dit jaar mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine. 

De van oorsprong Hongaarse lowcostmaatschappij wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen. Wizz Air vliegt vanuit Charleroi op verschillende bestemmingen in Oost-Europa.

De aanpassing is onder meer bedoeld om vertragingen te voorkomen. Uit statistieken van Wizz Air blijkt dat meer dan 10.000 vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage.

Voor reguliere passagiers betekent de aanpassing concreet dat Wizz Air-reizigers een stuk handbagage van 40 bij 30 bij 20 cm mag worden meegenomen. Passagiers die 'WIZZ Priority' kopen, mogen een iets grotere trolley meenemen als handbagage. Voor tassen die meer dan 10 kilo wegen wordt een meerprijs in rekening gebracht. De extra kosten bedragen dan minstens 7 euro.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Matthijs Streefland

    Ik vlieg meermaals per jaar met Wizz naar Roemenië. Nóg nooit problemen mee gehad, is een zéér goede vliegmaatschappij met heel vriendelijk personeel.

  • Dian Jans

    Wizz air is een goede maatschappij , vertrekt nog vanuit Eindhoven en is ook zeer goedkoop, is een Hongaarse maatschappij en een vlucht naar Budapest us erg goedkoop.Zeer tevreden over !

Lees meer