2 Dronebeelden van de Efteling
Efteling Dronebeelden van de Efteling

Naar de Efteling? Nog 46.000 wachtenden voor u

Nederlanders die staan te trappelen om naar de Efteling te gaan, moeten toch nog even op hun tanden bijten. Het pretpark opent op 18 mei de deuren, maar er moet nu al gereserveerd worden. Dat systeem leidt tot Tomorrowland-achtige toestanden.

Geïnteresseerden kregen de melding dat er nog 46.000 wachtenden voor hen waren. En als ze al door de wachtrij heen kwamen, volgde er soms een foutmelding. Dat betekende helemaal opnieuw beginnen dus. 

De Efteling geeft op maandag en dinsdag voorrang aan personeel en abonnementshouders. Zo kan getest worden hoe goed het park functioneert in ‘social distancing’-tijden. 

Om een tijdsblok te reserveren, mochten zij zich vanaf 16 uur aanmelden. Door de grote drukte ontstonden er echter technische problemen. Rond 20.30 uur waren die opgelost, maar de teller van de wachtrij was intussen opgelopen tot 46.021.

2 Even geduld nog...
Efteling Even geduld nog...

De andere bezoekers moeten nog tot maandag wachten om een bezoek aan de Efteling te reserveren. Zij zullen vanaf woensdag welkom zijn in het park.

Ook bij de Beekse Bergen was het meteen een drukte van jewelste. Normaal kan het park 10.000 bezoekers ontvangen, nu mogen het er maximum 2.500 zijn. Kaarten voor het eerste weekend waren ook hier in geen tijd uitverkocht.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter vermaelen

    Zolang de grens met Nederland dicht is, waarom zouden wij als Belgen hiervan wakker liggen? Ik -als Belg- kan toch niet gaan, reservatie of niet!

  • Sabrina Pirotte

    Wederom discriminatie. Abonnee eerst en dan de rest. Waarom niet 50/50... Dankuwel dierentuinen, pretparken om onze jeugd op te splitsen en de volwassenen!

Lees meer