2 -
Brussels Airines -

Naar deze 20 Europese steden vliegt Brussels Airlines opnieuw vanaf 15 juni

Brussels Airlines hervat vanaf 15 juni haar vluchten. In eerste instantie kan je vliegen naar 20 Europese steden. Geleidelijk aan breidt het aanbod uit om tegen augustus te komen tot 59 bestemmingen in 33 landen in Europa, Afrika en de VS. De hervatting komt er na een onderbreking van 12 weken vanwege de coronacrisis.

De eerste 20 steden waar je vanaf 15 juni naartoe kan zijn: Kopenhagen, Berlijn, Praag, Wenen, Boedapest, Venetië, Rome, Napels, Catania, Nice, Marseille, Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Porto, Lissabon, Faro, Athene en Tel-Aviv.

Het aanbod wordt geleidelijk aan opgebouwd om tegen augustus 240 wekelijkse vluchten te bereiken, wat neerkomt op 30 procent van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod in Europa en 40 procent van het langeafstandsprogramma.

In Europa zullen in totaal 45 bestemmingen worden aangevlogen in 20 landen, waaronder Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken. Op haar langeafstandsnetwerk zal de luchtvaartmaatschappij (onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden) 13 van de 17 Afrikaanse bestemmingen bedienen. In de VS zal New York JFK weer aangevlogen worden. Montreal (Canada), een nieuwe bestemming die gepland was om in maart 2020 te worden ingehuldigd, zal in de loop van volgend jaar aan het netwerk toegevoegd worden.

Reservatiesysteem

Brussels Airlines verwacht vooral vakantiegangers en passagiers die familie en vrienden willen bezoeken in het buitenland na de lange lockdownperiode. Daarnaast biedt de maatschappij ook enkele belangrijke zakenbestemmingen aan zoals Berlijn, Genève en Londen.

De maatschappij is momenteel bezig met het updaten van de reservatiesystemen. Dat zou tegen eind deze week afgelopen moeten zijn, waarna het nieuwe vluchtaanbod zichtbaar is in de systemen. Passagiers van wie de vlucht aangepast wordt, zullen worden geïnformeerd en kunnen vanaf 2 juni hun nieuwe vluchten raadplegen via de website van Brussels Airlines. Wie zijn vlucht wil omboeken kan dat nog doen zonder wijzigingskosten.

Mondmaskers

Om de klanten en het personeel te beschermen, voorziet Brussels Airlines extra ontsmetting van het vliegtuig en wordt het gebruik van mondmaskers verplicht. “Verschillende andere maatregelen worden samen met de autoriteiten en luchtvaartdeskundigen geëvalueerd”, klinkt het.

“We beginnen klein deze zomer om de marktvraag te volgen, maar plannen om vanaf september ons netwerk verder uit te breiden naargelang de vraag opnieuw stijgt en restricties verder worden versoepeld. Tegen het einde van dit jaar hopen we opnieuw 50 procent aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor deze ongeziene crisis uitbrak”, zegt CEO Dieter Vranckx.

2 De vloot van Brussels Airlines staat al wekenlang geparkeerd op Brussels Airport.
Photo News De vloot van Brussels Airlines staat al wekenlang geparkeerd op Brussels Airport.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johnny chanet

    Jurgen 14 dagen nadat de cafes terug open zijn liggen de ziekenhuizen terug vol

  • Wilfried Ruts

    Met welk geld er is toch nog niets goedgekeurd door Lufthansa

Lees meer