Beeld ter illustratie, Transavia.
AFP Beeld ter illustratie, Transavia.

Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt passagiers

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt vandaag bij wijze van experiment passagiers. Dat gebeurt op vijf vluchten vanop Eindhoven Airport. "Door een exactere bepaling van het gewicht aan boord kan de brandstofberekening nog nauwkeuriger worden uitgevoerd met als doel minder CO2-uitstoot", laat Eindhoven Airport op Twitter weten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deelname aan het experiment gebeurt op vrijwillige basis. Eerder dit jaar nam de Nederlandse minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen de aanbevelingen over van een commissie met betrekking tot de ontwikkeling van de luchthaven tot 2030. 

Daarin staat vermindering van de geluidsbelasting voor de omwonenden voorop, evenals het terugdringen van de CO2-uitstoot.

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Leysen

    Een beetje zoals bij de beenhouwer dus....mag het iets meer zijn.

  • Elsie Duppont

    Grote mensen die meer eten nodig hebben moeten daar ook een groter budget voor voorzien. Dat is geen discriminatie. Zwaarder= meer verbruik=meer betalen.

Lees meer