PHOTO_NEWS

Nog meer pistes open in Oostkantons

Vijftien Belgische centra voor wintersport hebben vandaag hun pistes geopend. Sneeuwliefhebbers kunnen er terecht met hun sledes, om te langlaufen, alpineskiën of wandelen met sneeuwschoenen. Dat meldt de toeristische dienst van de Oostkantons. Op sommige plaatsen is de kwaliteit van de sneeuw heel goed tot zelfs uitstekend.

In Xhoffraix, in de gemeente Malmedy, is de kwaliteit uitstekend voor langlaufen. In de centra van Tomberg in Rodt, het Wintersportzentrum Losheimergraben Hotel Schröder in Büllingen en Mont Rigi in Weismes is de sneeuwkwaliteit "heel goed" voor langlaufen. Voor sledes en alpineski is dat het geval in Ovifat in de Club de Ski Alpin en in Dethier Ski. Het sneeuwtapijt is op sommige plaatsen 20 centimeter dik, zoals bij Sankt-Vith.

Drie wintersportcentra openden zaterdagochtend hun duren. Enkele duizenden liefhebbers trokken naar de Hoge Venen tijdens het eerste sneeuwweekend. Naar verwachting zullen de centra nog meer bezoekers ontvangen in de week, dankzij de weersomstandigheden en de schoolvakantie.

Lees meer