Shutterstock

Ook toeristen moeten deelnemen aan volkstelling Kenia

In Kenia gaat in de nacht van 24 op 25 augustus een volkstelling van start die een hele week zal duren. Tellers gaan door het hele land van deur tot deur met een vragenlijst. Ook toeristen die in het land verblijven, zijn verplicht om eraan deel te nemen. 

De autoriteiten van het Afrikaanse land willen weten waar iedereen was de nacht van 24 op 25 augustus, de zogeheten referentienacht. Naar verwachting zullen de tellers ongeveer een halfuur doorbrengen op elk adres. Wie bezoek krijgt van de tellers kan vragen verwachten over zijn burgerlijke staat, opleiding en werk, maar ook over ICT-apparaten in huis, de moestuin en andere bezittingen. 

Ook toeristen die tussen 24 en 31 augustus in Kenia verblijven worden in de volkstelling meegenomen, staat in het Kenia-reisadvies van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. "U bent verplicht om hieraan mee te doen, en antwoord te geven op de vragen. Uw hotel of reisbureau kan u hierover meer vertellen."

Kenia organiseert om de tien jaar een nationale volkstelling. Daarvoor worden meer dan 160.000 mensen ingeschakeld, onder wie ruim 138.000 tellers. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wesley Kenis

    Dan hoop ik dat er velen waren die niet eens tot 3 kunnen tellen zoals half België. Het idee alleen al dat je als toerist moet meehelpen bij die machtsvertoning is een schending van de mensenrechten die dwangarbeid verbieden...maarja dat telr natuurlijk alleen voor de rijke landen die steeds e rekening moeten betalen. Ik zal die landen dan ook NOOIT bezoeken. Of geef zelfs geen geld om er toch maar wapens mee te kopen onder de noemer van "armoede"....

Lees meer