Twitter

Pairi Daiza verscherpt maatregelen na klachten over drukte: “Mensen vergaten regels te respecteren”

Pairi Daiza heeft besloten om het aantal bezoekers dat in het park wordt toegelaten te verminderen. Dat laat woordvoerster Claire Gilissen weten. De beslissing komt er na klachten van bezoekers op Twitter.

De bezoekers plaatsten foto's van drukke plaatsen in het park op de microblogsite. "Ondanks de 85 hectare die het park beslaat zijn er plaatsen waar bezoekers zich verzamelen, zoals voor het pandahuis of andere populaire plaatsen", aldus de woordvoerster. 

Ze verzekert dat bij de heropening van het park de nodige veiligheidsmaatregelen genomen werden. "Maar zondag merkten we een laksere houding bij de bezoekers. Mensen vergaten de veiligheidsregels te respecteren. In combinatie met een groter aantal bezoekers heeft dat geleid tot de klachten op Twitter."

Pairi Daiza evalueerde de situatie opnieuw en besliste om het aantal bezoekers te beperken tot maximaal 30 procent. "Het is jammer om nog strengere maatregelen te moeten nemen voor een paar mensen die zich niet willen houden aan de regels. Nochtans dienen die net om ieders veiligheid te verzekeren”, besluit Gilissen.

Lees ook: “Zoeken ze een zondebok of is dit een afrekening binnen CD&V?”: achterban Wouter Beke scherp voor voorzitter Joachim Coens (+)

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jessie Noppe

    Beste, Ik ben gisteren geweest in Pairi Diaza en ik moet eerlijk zeggen ik ben bang dat ook ik nu besmet ben. Dit ligt zeker niet alleen aan Pairi Diaza maar ook een groot deel aan de bezoekers die er hun niets meer van aantrekken. Het viel me wel op dat ik vorig jaar op 12/7 geweest ben en dat er toen minder volk aanwezig was. Ook waren er veel te weinig resto's open waardoor er ook veel rijen staan en neen de social distance werd totaal niet nageleefd maar mondmaskers moeten ? Verkeerd!

  • Kim Naeyaert

    Wij zijn 27 juni geweest en dit was niet te doen. Mensen in gesloten ruimtes zonder mondmasker waar het verplicht was. Personeel keek ernaar maar deed niets tot wij zeiden, moeten die mensen geen mondmadker dragen. Dan pas ging ze het gaan zeggen. Wachtrijen aan hey pandagedeelte. Geen éénrichtingsroute. Wij zijn van de stress weggegaan. Om 10u toegekomen en om 14u vertrokken.

Lees meer