Een vliegtuig van Ryanair dat opstijgt in Barcelona.
AFP Een vliegtuig van Ryanair dat opstijgt in Barcelona.

Piloot Ryanair landt op foute eiland wegens "te donker"

Geen motorpech noch problemen aan boord zorgden ervoor dat een vliegtuig van Ryanair niet kon landen op de geplande locatie, maar wel het feit dat het eenvoudigweg "te donker was". Dat kregen de passagiers aan boord van de vlucht van Londen naar het Griekse vakantie-eiland Kefalonia maandag althans te horen toen hun vliegtuig plots aan grond ging op een ander eiland, op 320 kilometer van de eigenlijke bestemming.

Tot grote verbazing van de passagiers landde het vliegtuig niet in Kefalonia, maar wel op de luchthaven van Thessaloniki. Hoewel de meesten aanvankelijk begrip toonden omdat ze dachten dat de piloot zonder brandstof was gevallen, draaide hun gemoed snel om toen ze de echte reden van de ongeplande landing te horen kregen. Zo riep de piloot om dat het "te donker was" om te landen. Na een vertraging van 2 uur, bereikten ze gelukkig veilig en wel hun droomlocatie en kon de vakantie beginnen.

"Woeste passagiers"
Passagier en journaliste Kate Mansey schreef op Twitter: "Op een Ryanairvlucht die juist is geland op het verkeerde Griekse eiland. Excuus? "Te donker" om op de juiste luchthaven te landen. Woeste passagiers."

Daarnaast beweert Mansey nog dat vliegtuigen enkel op de luchthaven zouden mogen landen bij daglicht. "Nochtans was de vlucht sowieso gepland voor 21 uur 20". Met andere woorden: het zou sowieso al redelijk donker zijn geweest.

Lees meer