Photo News

Piloten British Airways plannen eerste staking in veertig jaar

Piloten van British Airways gaan volgende maand drie dagen staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het zou de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij zijn in veertig jaar. 

De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking, die gepland is op 9, 10 en 27 september, "onacceptabel".

Eind vorige maand besloot een Britse rechter dat de piloten mochten gaan staken. British Airways had om een verbod gevraagd omdat een staking tijdens de drukke zomerperiode veel reizigers zou duperen.

British Airways, dat onderdeel is van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG, zegt de piloten 11,5 procent meer loon te hebben geboden over drie jaar. Dat aanbod noemt het bedrijf "zeer fair".

British Airways heeft aangegeven te kijken of het mogelijk is om op de stakingsdagen nog vliegtuigen van andere partijen in te zetten, zoals van zusterbedrijven Iberia, Vueling en Aer Lingus. Desondanks verwacht ze dat veel reizigers op de stakingsdagen niet zullen kunnen vliegen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer