2
Bellewaerde

Pretpark Bellewaerde pakt begin 2019 uit met een indoorwaterpark

Waterpret verzekerd: pretpark Bellewaerde krijgt er een indoorwaterpark bij: 'Bellewaerde Aquapark'. De opening is voorzien in het voorjaar van 2019.

Het gloednieuwe indoorwaterpark heeft de ambitie "om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden", zo klinkt het. De volledige site zal zo'n 3000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden.
 
Bellewaerde Aquapark zal verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen bevatten en ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in strandstoelen en een wellnesszone. Een 'lazy river' zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs onder meer een grot en tal van watereffecten. Voor warme zomerdagen wordt ook een buitenzone met ligweide voorzien.

Grootste investering ooit

De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen.
 
"Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark, het ganse Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde alsook op de werkgelegenheid daar er minimum 10 extra mensen zullen aangeworven worden", zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde.

2
Bellewaerde

Lees meer