Halloween in Plopsaland.
JVK Halloween in Plopsaland.

Pretparken lokten massa bezoekers tijdens herfstvakantie

De Vlaamse pretparken tonen zich allemaal erg tevreden over het aantal bezoekers die ze de voorbije herfstvakantie mochten ontvangen. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag.

Plopsaland De Panne kende naar eigen zeggen de derde beste herfstvakantie ooit. "Vorig jaar was een absoluut recordjaar, dat was moeilijk te overtreffen omdat daar toen een brugdag inzat", legt woordvoerster Jolien De Tender uit. "Plopsaqua, dat open is sinds 2015, kende wel de beste herfstvakantie tot nu toe. Plopsa Indoor Hasselt kende een status quo, maar vorig jaar was een heel mooi jaar dus zijn we tevreden."

Bobbejaanland ontving 10 procent meer bezoekers dan vorig jaar, Boudewijn Seapark 3 procent meer. "Dankzij het betere weer in het begin van de vakantie was het een heel goede herfstvakantie. We ontvingen rond de 10.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er nog zo'n 7.500", zegt commercieel manager Geertrui Quaghebeur.

Walibi ontving 160.000 bezoekers in de hele Halloween-periode, dat is de herfstvakantie samen met de weekends van 14 en 15 oktober en 21 en 22 oktober. "De meest succesvolle editie in de geschiedenis", klinkt het bij Tiffany Mestdagh.

Ook Bellewaerde kende een zeer succesvolle Halloweenperiode, en kon de recordopkomst van vorig jaar overtreffen, dankzij twee nieuwe spookhuizen en een nieuwe show.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    Volledig eens met Chris: als je dan ziet wat voor attracties ze hebben in Europa Park, Phantasialand, Alton Towers, Thorpe Park,.... het spectaculairste hier is de Typhoon in Bobbejaanland.

Lees meer