De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner.
EPA De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Qantas test vlucht van bijna 20 uur tussen New York en Sydney

Op de luchthaven JFK in New York vertrekt vanavond een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas met bestemming Sydney, in Australië. De vlucht van 19,5 uur is een test van wat in 2022 de langste rechtstreekse lijnvlucht ter wereld moet worden. 

Aan boord van vlucht QF 7879, uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner, zullen zoals eerder aangekondigd veertig passagiers en tien bemanningsleden zijn. 

Tests

Zij zullen een reeks tests ondergaan, zoals slaapmonitoring, en bepaalde methodes volgen die moeten helpen om de jetlag van 15 uur te verwerken. Ook de slaapcycli en de alertheid van de bemanning zal worden onderzocht. Qantas zal de resultaten gebruiken om het aanbod te verfijnen. Het vliegtuig zou zondagochtend op de luchthaven Kingsford Smith in Sydney landen. 

De maatschappij hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten te kunnen opstarten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney. De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer