Viroloog Marc Van Ranst
Photo News - Pieter-Jan Vanstockstraeten Viroloog Marc Van Ranst

Exclusief voor abonnees

Reizen deze zomer dan tóch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier”

Dit wordt een zomervakantie in eigen land. Reizen is géén goed idee. Staycation is het nieuwe normaal. Wekenlang was dát het reisadvies van virologen en politici. Maar kijk: twee maanden later verdwijnen de grauwe wolken van voor de vakantiezon. “Is het risico op de bestemming niet groter dan hier, dan is reizen te verantwoorden”, zegt Marc Van Ranst. “Iedereen zal zelf de afweging moeten maken of het ook aangewezen is. Zelf blijf ik dit jaar in eigen land.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

142 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ingrid grieten

    Belgie heeft de meeste doden per miljoen inwoners dus alle andere landen zijn veiliger.

  • patrick tamsyn

    Juj, we mogen terug naar Azië reuzen als het aan VR ligt. Japan zo goed als geen besmettingen, China terug op de rails, Thailand 3000 besmet en slechts 56 dood. Alleen India is niet zo'n goed plan. Vraag is ook als voormelde landen staat te springen om ons toe te laten om onze 9500 doden...

Lees meer