AFP

Ryanair moet groeiplannen verder terugschroeven door wereldwijde vliegverbod voor Boeing 737 MAX

De Ierse budgetvlieger Ryanair zet de groeiplannen voor het volgende zomerseizoen op een nog lager pitje. De boosdoener? Het wereldwijde vliegverbod voor de Boeing 737 MAX. Er worden onder meer twee basissen gesloten, in Duitsland en Zweden. 

Ryanair verwacht tijdens het zomerseizoen amper tien Boeing 737 MAX-vliegtuigen in bedrijf te hebben. Oorspronkelijk zouden dat er 58 zijn, maar dat aantal werd eerder al teruggeschroefd tot twintig. De basissen van Ryanair in het Duitse Nürnberg (twee vliegtuigen) en het Zweedse Stockholm (vier vliegtuigen) worden nu ook gesloten. Elders wordt de capaciteit eveneens teruggeschroefd.

Dat alles zal volgens Ryanair een miljoen passagiers kosten. De lagekostenmaatschappij verwacht tijdens haar boekjaar 2020-2021 (dat loopt tot eind maart 2021) 156 miljoen passagiers te vervoeren. Tot nu was er sprake van 157 miljoen.

De 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes op enkele maanden tijd. Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer de lucht in mogen. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alex Huyghe

    DE 737 Max is een slecht ontwerp en zou nooit meer mogen vliegen!

Lees meer