(Archieffoto)
AP (Archieffoto)

Skiër overleeft botsing op blauwe piste niet

Een Italiaanse skiër (52) is zondagnamiddag om het leven gekomen in het skioord Les Deux Alpes (Isère). Op een blauwe piste op 2.600 meter hoogte kwam hij iets voor 17 uur in botsing met een 33-jarige Brit. Die raakte zwaargewond.

Een blauwe piste geldt doorgaans als niet moeilijk, maar daar zowel ervaren skiërs als beginners deze gebruiken is een matige snelheid aanhouden belangrijk.  Of de Italiaan aan een snelle vaart afdaalde, is niet bekend. Rond het tijdstip van 17 uur is de normale drukte op een skipiste al wat minder. Ook is niet bekend of de skiërs al dan niet een helm droegen.

De reddingsdiensten kwamen met een helikopter ter plaatse en probeerden de vijftiger nog tevergeefs te reanimeren, schrijft Le Dauphiné Libéré.

De Brit liep door de botsing een schedeltrauma op. Hij verloor het bewustzijn en is per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Grenoble. Of hij in levensgevaar verkeert, is niet duidelijk.

In de Franse Alpen kwamen afgelopen weken verschillende skiërs om het leven bij lawines. Vorige week lieten nog drie Nederlandse snowboarders in Valfréjus het leven. Zij gingen buiten de piste en belandden in een lawine.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels