Shutterstock

Stroompanne trof Tenerife: verkeerslichten werkten niet en honderden mensen zaten vast in liften

Op het Spaanse eiland Tenerife viel zondag rond 13 uur lokale tijd alle stroom uit. Verkeerslichten en bankautomaten werkten niet, honderden mensen kwamen vast te zitten in liften en garages. De twee luchthavens en de ziekenhuizen schakelden over op noodgeneratoren. Even na 22 uur  was de storing verholpen, meldt de Spaanse krant El País.

Agenten werden eerder massaal opgetrommeld om het verkeer op drukke kruispunten in goede banen te leiden. Sommige bestuurders lieten hun wagen op straat staan omdat het te gevaarlijk geworden was om te rijden. Veel cafés en restaurants sloten de deuren.

De oorzaak van de grote panne is vooralsnog onduidelijk. Inwoners van Las Caletillas hebben naar eigen zeggen een ontploffing gehoord in een elektriciteitscabine, maar dat wordt van hogerwege ontkend. Volgens een woordvoerder van de lokale autoriteiten hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Op het eiland wonen zo'n 900.000 mensen.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FREDDDY SIMONS

    Inderdaad ontploffing in centrale, ongeveer na 3 uur terug stroom in Los Cristianos, maar hoger gelegen delen pas uurtjes later. Ook 2 branden in compkex Achacay en hotel Arona sol. Achacay keuken uitgebrand en Arona Sol de noodgenerator die in de fik ging.

  • Francis De Proft

    Hallo, Ik woon in Tenerife. Ik kan u verzekeren dat wij in een super de luxe eeuw leven. Vandaag een hele dag zonder elektriciteit is terug naar de middeleeuwen. Dat wil zeggen : geen licht, geen internet, geen warm water, geen frigo, enz.. Zonder elektriciteit een dag is reeds een drama. Gelukkig was er een opstart in de avond. Ik kan mij niet inbeelden hoe te leven zonder elektriciteit

Lees meer