Het struikgewas schoot in brand.
Twitter Het struikgewas schoot in brand.

Struikgewas schiet in brand: meer dan 2.500 vakantiegangers geëvacueerd in Argelès-sur-Mer

Meer dan 2.500 vakantiegangers zijn geëvacueerd uit drie campings in de badplaats Argelès-sur-Mer (in het Franse departement Pyrénées-Orientales; nvdr).  Een plotselinge bosbrand rukte vanaf het begin van de middag op met 70 kilometer per uur. 

De vakantiegangers worden onder meer opgevangen in twee schoolgebouwen. Volgens de hulpdiensten raakte er niemand gewond. De brand brak volgens de brandweer om iets voor 14 uur uit en er werden vliegtuigen ingezet. 2,5 uur later was het vuur onder controle.

De badplaats Argelès-sur-mer wordt ook wel eens de ‘hoofdstad van de camping’ genoemd. In de zomer stijgt het aantal inwoners er van 10.000 naar 150.000. 

In de camping ‘Le Dauphin’, waar meer dan 1.000 mensen kunnen verblijven, werden alle klanten geëvacueerd. "Ze hebben allemaal een veilig onderkomen gekregen in gebieden die door de brandweer aangeduid werden. We hebben geen materiële of fysieke schade", aldus een verantwoordelijke van de camping. Volgens burgemeester Antoine Parra begon de brand in een gebied met struikgewas.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jonas Lenaerts

    Het is er zeer droog overal waar je gaat word je er attent opgemaakt dat er zeer groot risico is op brandgevaar owv de droogte, de hulpdiensten zijn hier massaal uitgetrokken om de brand te bestrijden en hebben hulp gekregen van twee blusvliegtuigen en blushelikopter, bij ons op de camping is het evacuatieplan in werking getreden maar zijn niet moeten verhuizen naar een opvang plaats maar hadden wel veel last van rook hinden daar er een felle wind was. De brand was op minder dan 2km van ons.

  • Erwin Vandriessche

    Ofwel een onachtzaam weggegooide sigaret of een stukje glas(met inwerking van zonlicht) is al voldoende om daar in die droogte te boel te doen ontvlammen.

Lees meer