Bij Sunweb zijn alle vlieg- en wintersportvakanties alvast tot eind maart geannuleerd.
Shutterstock Bij Sunweb zijn alle vlieg- en wintersportvakanties alvast tot eind maart geannuleerd.

Sunweb annuleert geplande reis van bijna 52.000 mensen

Door de beslissing van touroperator Sunweb om alle vlieg- en wintersportvakanties tot eind maart te annuleren, valt de geplande reis van bijna 52.000 mensen in het water. Een 10.000-tal mensen zit op dit moment in het buitenland; zij zullen zo snel mogelijk terug naar België worden gebracht. Dat heeft Sunweb zondag gepreciseerd.

Verschillende reisorganisatoren, zoals ook TUI en Corendon, beslisten zaterdag de komende reizen te annuleren, nadat de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken had aangekondigd alle reizen naar het buitenland af te raden wegens het coronavirus.

Bij Sunweb zijn alle vlieg- en wintersportvakanties alvast tot eind maart geannuleerd. Mocht daar nog een maand bijkomen, dan loopt het aantal getroffen reizigers op tot meer dan 105.000, luidt het bij de touroperator.

Sunweb Group omvat de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera, Gogo, Beachmasters, Husk, Bizztravel, Skistuds, Skikot, Snowblend, Écart en Odyssee. 

Lees ook: 

Alle reizen naar het buitenland worden afgeraden

Reis annuleren wegens coronavirus? Geen terugbetaling. Alle vragen over de impact van het virus op uw vakantieplannen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Vermeers

    Er is zoveel moois hier waarom altijd elders je laten uitzuigen, akkoord er zijn prachtige dingen te zien in de wereld maar zoals het er nu gaat in die vakantie wereld is het gewoon je geld afpakken geworden.

  • Jaak Casteleyn

    Wie gaat er nu nog op reis, we kunnen toch gezellig thuisblijven, een wandeling in de natuur maken weg uit de betonnen omgeving, om wat positieve gedachten te krijgen en zien dat de lente op ons afkomt.

Lees meer