Het faillissement van Thomas Cook heeft voorlopig nog niet geleid tot significante prijsverhogingen bij de concurrentie.
Photo News Het faillissement van Thomas Cook heeft voorlopig nog niet geleid tot significante prijsverhogingen bij de concurrentie.

Ticket naar de zon niet veel duurder na faillissement Thomas Cook

Het faillissement van Thomas Cook heeft bij de concurrentie amper geleid tot hogere prijzen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van De Standaard.

Toen Thomas Cook begon te zinken, werd ervoor gewaarschuwd: de Belg zou meer betalen voor zijn reis naar de zon. Want door het wegvallen van Thomas Cook kreeg Tui, de concurrent en marktleider in ons land, het speelveld voor zich alleen. Of toch voor een groot deel.

De Standaard analyseerde - in de week waarin Thomas Cook ten onder ging- elke dag de evolutie van de prijzen bij Tui voor een aantal populaire vakantiebestemmingen. Daaruit blijkt dat de prijzen van reizen naar de Turkse Rivièra met gemiddeld 4,4 procent toenamen, die naar Sharm El Sheik met 7,9 procent en naar Gran Canaria met 8,9 procent. Weliswaar een stijging, maar een lichte.

Bij Tui zeggen ze dat de prijzen niet bewust werden verhoogd door het wegvallen van Thomas Cook. "Dat heeft geen enkele zin", zegt woordvoerder Piet Demeyere. "Het zou een heel negatief signaal zijn naar de markt als wij zo opportunistisch zouden reageren. Dat is niet de bedoeling.”

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Henri Jordens

    Boeking met Neckermann voor 14 dagen naar zelfde hotel op dezelfde datum was 2500€. Nu bij TUI 10 nachten aan de prijs van 2700€. een lichte stijging noemt men dit dan?

  • Johan Bol

    Lichte prijsverhoging??? Onze reis geannuleerd met de faling van Neckermann koste dan €1400 bij Expedia.be. Zelfde reis nu voor €4300 en een vlucht van 18 uur en meerdere tussenstops ipv met Brussels airlines 4uur. Maar mijn zorg gaat naar de honderd duizenden in die landen die het nu zonder ons moeten stellen. Voor velen de enige "bron" van inkomsten om te "overleven"

Lees meer