Er staan vaak heel lange rijen aan het Louvre.
AFP Er staan vaak heel lange rijen aan het Louvre.

Tjokvol Louvre gaat reservatie voor bezoek verplichten

Het Louvre in Parijs gaat bezoekers vanaf eind dit jaar verplichten om vooraf te reserveren. Nu al raadt het beroemde museum het publiek aan om hun bezoek online te boeken, zodat de enorme bezoekersstroom beter kan worden gecontroleerd.

Het Louvre is het populairste museum ter wereld met meer dan 10 miljoen bezoekers in 2018. Het bezoekersaantal lag vorig jaar maar liefst een kwart hoger dan het jaar daarvoor. 

Voor de museumdirectie is te grote drukte een groeiend probleem. Deze zomer was het vooral tijdens de hittegolf overvol in de koele museumruimten. Het feit dat de Mona Lisa van Leonardo da Vinci tijdelijk ergens anders was opgehangen dan normaal, zorgde daarbij ook nog voor verwarring onder bezoekers. 

Vanaf oktober of november moet het verplichte reserveringssysteem ingaan. Eerst mikte het Louvre op begin volgend jaar, maar vanwege de drukte van deze zomer wil het museum de nieuwe regeling al eerder instellen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer