2 Cathy Roy beheert de meldkamer in Lisbon .... Maine (VS).
WCSH TV Cathy Roy beheert de meldkamer in Lisbon .... Maine (VS).

Toeristen in nood bellen 'verkeerde' politie

Twee Amerikaanse toeristen die vastzaten in een lift in de Portugese hoofdstad Lissabon, hebben hulp gekregen uit onverwachte hoek. De vrouwen zochten online naar het telefoonnummer van de politie in Lissabon ('Lisbon'), maar belden volgens het Amerikaanse WCSH TV per ongeluk met de hulpdiensten in een gelijknamige plaats in de staat Maine.

Het vastzittende duo had op een noodknop in de lift geduwd, maar na 20 minuten was nog niemand komen opdagen. De vrouwen zochten via Google de 'Lisbon Police' op. Daarna kregen ze bijna 5.000 kilometer verder de Amerikaanse meldkamermedewerkster Cathy Roy aan de lijn.

Roy besloot zelf contact te zoeken met haar Portugese collega's, omdat de toeristen in paniek raakten. Ondanks de taalbarrière wist ze de situatie uit te leggen. Daarna bleef de meldkamermedewerkster aan de lijn met haar landgenoten tot hulp arriveerde. De toeristen konden zonder kleerscheuren uit hun benarde positie worden bevrijd.

2 Het historische centrum van Lissabon.
thinkstock Het historische centrum van Lissabon.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Delgat

    @Werner, welke telefoonrekening? Noodnummers worden toch niet gefactureerd.

  • Irene De Koster

    eigenlijk is het wel grappig te zien dat via het andere continent er toch gereageerd werd en de hulp er ook daadwerkelijk kwam

Lees meer