2
AP

Toeristen moeten weldra waarschijnlijk betalen om door beroemde straat in San Francisco te mogen rijden

Toeristen worden binnenkort mogelijk verplicht om een reservatie te maken en ook te betalen voor een autoritje door de beroemde ‘Lombard Street’ in San Francisco.

De Californische autoriteiten hebben donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat San Francisco toelaat een tol en een reserveringssysteem in te voeren voor Lombard Street. De lokale transportautoriteit stelt een tol van 5 dollar per auto op weekdagen en 10 dollar tijdens weekends en feestdagen voor. 

Toerismediensten schatten dat in de zomer dagelijks zeker 6.000 mensen de kromme schilderachtige straat nemen, waardoor grote files ontstaan. De lokale bewoners klagen al jaren dat hun pittoreske straat meer in een overbevolkt pretpark is veranderd.
 Gouverneur Gavin Newsom moet het wetsvoorstel nog wel ondertekenen.

2
EPA

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erik De Smet

    Leuke straat dat je best te voet doet. Ze konden deze straat ook enkel toegankelijk maken voor de bewoners met slagbomen maar ja... it’s all about the money

  • Leonarda Van Opbroecke

    Leuke straat. Kende de straat niet, maar ga aan Groen voorstellen iets gelijksaardig uit te werken op de Antwerpe Ring. Maar met hoge bomen. Die zullen zeker geïnteresseerd zijn.

Lees meer