EPA

Toeristen niet te spreken over eerste reis grootste cruiseschip ter wereld

De eerste reis van het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas, is op een teleurstelling uitgelopen voor een groep Britse passagiers. Na de oversteek van Rotterdam naar Southampton weigerden ze van boord te gaan. Ze eisten hun geld terug. Uiteindelijk kregen ze een korting voor een volgende reis, meldt RTV Rijnmond.

Het cruiseschip was zogezegd klaar, maar dan bleek dat er tijdens de trip nog verscheidene werkzaamheden werden uitgevoerd. Zo werd er midden in de nacht geboord, zat er puin in de kinderzwembaden en waren alle attracties dicht. Een passagier tweette ook een foto van urinoirs die dreigen over te lopen.

David Mitchell (73) betaalde ongeveer 1.300 euro voor zijn kaartje en is absoluut niet te spreken over zijn ervaringen op het cruiseschip. "Ik ben een ex-hotelmanager dus ik merk zoiets echt wel op. Het was zeer chaotisch - ze waren overweldigd en onvoorbereid. Er kropen overal werkmannen rond en veel attracties en faciliteiten waren gesloten. Er stonden rijen aan de bar, er stonden rijen om in de eetzaal binnen te geraken en er stonden zoveel mensen aan te schuiven aan de klantendienst om te klagen dat ze barrières moesten opzetten."

Volgens een woordvoerder van Royal Carribean, de exploitant van het cruiseschip, gaat het om alleenstaande incidenten die allemaal meteen verholpen werden.

Er kunnen bijna 8.000 mensen aan boord van het schip. De totale oppervlakte van de dekken is 84 voetbalvelden groot. Het 70 meter hoge vaartuig telt achttien dekken, twintig restaurants en 23 zwembaden.

Lees meer