Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport, met op de achtergrond de hoogbouw van de stad Rotterdam.
ANP Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport, met op de achtergrond de hoogbouw van de stad Rotterdam.

Transavia vliegt al in voorjaar vanaf Brussel, en dat naar verschillende populaire bestemmingen

Luchtvaartmaatschappij Transavia voert al vanaf dit voorjaar vluchten uit vanaf Brussel, zo is bekendgemaakt. Vanuit België kunnen reizigers concreet instappen voor bestemmingen in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Israël en Marokko. De prijsvechter, een onderdeel van Air France-KLM, stationeert vooralsnog twee toestellen en begeleidend personeel op de luchthaven.

Volgens lowcostmaatschappij Transavia is de stap naar Brussel onderdeel van een grotere operatie binnen Air France-KLM. Daarmee wordt ook ruimte gemaakt voor extra vluchten op bijvoorbeeld de Nederlandse luchthaven Schiphol, dat aan het maximum van zijn capaciteit zit. Dit is volgens Transavia overigens niet de hoofdreden voor de stap naar België.

Een woordvoerster van Transavia zegt dat dit een lichte groei van het netwerk van de maatschappij betekent. Die groei is volgens haar nodig omdat de vraag naar goedkope vliegreizen nog altijd groter is dan het aanbod. Brussel is een manier om te groeien, aldus de maatschappij.

De eerste Transavia-vluchten vertrekken op 30 maart volgend jaar vanaf Brussels Airport. Vooralsnog gaat het om vluchten in de zogeheten zomerdienstregeling. Volgend jaar wordt bekeken of ook in het najaar en de winter gebruikt wordt gemaakt van Brussel.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jef Joossens

    Als men nu nog eens een directe vlucht naar Brazilie zouden willen inleggen vanuit Brussel aan een betaalbare prijs zouden ze veel mensen gelukkig maken.

  • luc caels

    Tof initiatief.

Lees meer