Beeld ter illustratie, een vliegtuig van TUI bij de luchthaven van Charleroi.
Photo News Beeld ter illustratie, een vliegtuig van TUI bij de luchthaven van Charleroi.

TUI-vlucht uit Charleroi op weg naar Egypte moet noodlanding maken in München

Een TUI-vlucht van Charleroi naar het Egyptische Sharm el-Sheikh heeft deze voormiddag een noodlanding moeten maken in München. Dat meldt de Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door TUI.

Volgens TUI-woordvoerder Piet Demeyere was er een rookmelding en besliste de piloot om daarom het toestel aan de grond te zetten. 

"Er was zeker geen paniek aan boord. Veel personen zullen het waarschijnlijk zelfs niet gemerkt hebben", aldus Demeyere, die benadrukt dat er van brand geen sprake was. Rond de middag vertrok een vliegtuig vanuit België om de gestrande passagiers in München op te pikken. Verwacht wordt dat ze vandaag om 19.15 uur aankomen in Sharm el-Sheikh.

Een woordvoerder van de luchthaven zei aan het Duitse nieuwsagentschap dpa dat een kleine ventilator in de cockpit was uitgevallen die voor koeling van de instrumenten moest zorgen. Uit veiligheidsoverwegingen was het goed en juist dat de piloten het toestel aan de grond zetten, aldus de woordvoerder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer