Een vrouw geniet van het uitzicht aan de kust van Antalya.
Shutterstock Een vrouw geniet van het uitzicht aan de kust van Antalya.

Turkije schrapt visum voor Belgische toeristen

Belgen die op vakantie gaan naar Turkije hebben binnenkort geen toeristenvisum meer nodig. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat dit document vanaf 2 maart vervalt voor toeristen uit België, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Met de afschaffing van het visum wil Turkije meer toeristen aantrekken en tegelijk de economische en culturele banden met de landen verder aanhalen, aldus het ministerie. Voor een bezoek aan Turkije is nu nog een visum nodig. Daarmee mag je 90 dagen in het land verblijven. Een visum kost ruim 30 euro.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunther Vanhaelen

    Kunnen jullie het artikel ook aanvullen aub? Ze schaffen het visum af maar vanaf april ga je wel toeristenbelasting betalen in de hotels. Deze kostprijs komt toch wel in de buurt komt van deze van het visum. Dus eigenlijk een nul/nul operatie.

  • Benny Van den broeck

    Gerrit putten; sinds paar jaar is er ook een werkloosheidsuitkering ingevoerd en de ziekte verzekering is nu zelfs beter als hier zeggen Belgen die ginder wonen.

Lees meer