AFP

Twee weken quarantaine voor reizigers die aankomen in Groot-Brittannië: “Toeristen zullen hun voorzorgen moeten nemen”

Reizigers die vanuit het buitenland aankomen in Groot-Brittannië zullen twee weken in quarantaine moeten gaan, kwestie van de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat heeft Brandon Lewis, de Britse minister die bevoegd is voor Noord-Ierland, vandaag gezegd aan Sky News.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Natuurlijk kunnen Britten die terugkeren thuis in quarantaine gaan, maar toeristen zullen hun voorzorgen moeten nemen", zei Lewis. Er gelden voorlopig geen uitzonderingen voor reizigers die komen uit landen met weinig coronagevallen, verduidelijkte Lewis nog. Volgens de Britse pers komen er boetes van ruim 1.000 pond (1.100 euro) voor wie de quarantaine niet naleeft.

De maatregel zal volgens de Britse minister elke drie weken geëvalueerd worden en moet hand in hand gaan met een geleidelijke versoepeling van de lockdown. Die versoepeling is gepland voor 1 juni, als er vooruitgang geboekt wordt in de strijd tegen het coronavirus.

Eerder deze maand was al duidelijk geworden dat Londen hier plannen voor had. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zou tijdens de persbriefing in de namiddag meer toelichting geven.

Lees ook: Belgische warboel maakt coronacrisis nog zwaarder: drie lessen die we kunnen trekken uit de ‘coronapapers’ (+)

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    hallo, is dat niet goed, een week verlof en 3 weken MOETEN kopen. Ja zo gaat de toeristische sector snel uit zijn onkosten komen. Maar ik ben er zeker van dat wij Belgen daar ook wel iets op zullen vinden.

  • peter destoop

    Je bent er welkom, maar de maatregelen zijn zo opgemaakt dat ze je liever niet zien komen.

Lees meer