File in Frankrijk. (Archieffoto)
AFP File in Frankrijk. (Archieffoto)

Vakantiegangers, opgelet: komend weekend wordt opnieuw érg druk op Europese wegen

Komend weekend wordt het opnieuw heel druk op Europese wegen. Miljoenen vakantiegangers zijn dan onderweg naar hun vakantiebestemming of op weg terug naar huis.

Vorige week zaterdag was al sprake van een zwarte zaterdag op Franse wegen. Op het hoogtepunt stond er ruim 750 kilometer file. Ook komende zaterdag wordt het naar verwachting op de wegen in de Rhônevallei (A6/A7) extreem druk. Op andere noord-zuidroutes in Frankrijk wordt ook urenlange vertraging verwacht.

In Duitsland loopt het vooral vast op de wegen rond Stuttgart, Neurenberg en München en voor de Fernpas bij de grensovergang met Oostenrijk. De Alpentunnels in Oostenrijk zijn beruchte knelpunten voor het vakantieverkeer. Op de A10 Salzburg-Villach en op de A11 voor de Karawankentunnel staan waarschijnlijk lange files.

In
Zwitserland is de A2 Luzern-Chiasso de bottleneck. Bij de grensovergang met Italië en vervolgens bij de Gotthardtunnel richting Bazel kunnen de wachttijden oplopen tot wel twee uur. 

In Italië zijn de knelpunten zaterdag de A4 Milaan-Venetië-Triëst, de A10 rond Genua en A1/A14 Milaan-Bologna naar de Adriatische kust. Ook op de route Brennerpas-Verona, de A22, worden lange rijen verwacht.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Je kun dat toch geen vakantie meer noemen en je moet er nog bakken geld aan uitgeven ook.

  • leen hanssens

    Op onze wegen is het elke dag druk.

Lees meer