De komende maanden moet meer duidelijk worden over hoe vaak de Nightjet gaat rijden.
Shutterstock De komende maanden moet meer duidelijk worden over hoe vaak de Nightjet gaat rijden.

Vanaf 2020 nieuwe nachttrein tussen Brussel en Wenen

De Oostenrijkse Staatsspoorwegen (ÖBB) zijn van plan om vanaf januari 2020 een nachttrein te laten rijden tussen Brussel en Wenen. 

“We werken met hoogdringendheid aan een nachttrein van en naar Brussel, waarmee we in januari volgend jaar al willen starten. Een extra verbinding van Wenen richting Amsterdam zal een jaar later volgen.” Dat heeft ÖBB-topman Andreas Matthä gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Wiener Zeitung

Zijn spoorwegbedrijf is het aantal nachttreinen (‘Nightjets’) de laatste tijd flink aan het uitbreiden. Zo wordt er al een groot aantal bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Italië aangeboden.

Naar verwachting wordt er in de komende maanden meer bekend over hoe vaak de Nightjet gaat rijden en waar die onderweg zal stoppen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer