De komende maanden moet meer duidelijk worden over hoe vaak de Nightjet gaat rijden.
Shutterstock De komende maanden moet meer duidelijk worden over hoe vaak de Nightjet gaat rijden.

Vanaf 2020 nieuwe nachttrein tussen Brussel en Wenen

De Oostenrijkse Staatsspoorwegen (ÖBB) zijn van plan om vanaf januari 2020 een nachttrein te laten rijden tussen Brussel en Wenen. 

“We werken met hoogdringendheid aan een nachttrein van en naar Brussel, waarmee we in januari volgend jaar al willen starten. Een extra verbinding van Wenen richting Amsterdam zal een jaar later volgen.” Dat heeft ÖBB-topman Andreas Matthä gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Wiener Zeitung

Zijn spoorwegbedrijf is het aantal nachttreinen (‘Nightjets’) de laatste tijd flink aan het uitbreiden. Zo wordt er al een groot aantal bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Italië aangeboden.

Naar verwachting wordt er in de komende maanden meer bekend over hoe vaak de Nightjet gaat rijden en waar die onderweg zal stoppen.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eduard Vanderheyden

    Hallo beste Peter Mariman. Treinen naar Spanje is niet mogelijk. Het verschil zit het in de spoorbreedte. Spaanse treinen rijden over een smaller spoor. Tenzij je de spoorbreedte zou kunnen verstellen bij de vakantie treinen natuurlijk.

  • Freddy De Vos

    Als men de gewone treinen 's nachts zou laten rijden, zouden er veel minder mensen een wagen nodig hebben!

Lees meer