De Nightjet.
https://www.nightjet.com/schlauer-reisen De Nightjet.

Vanaf 29,90 euro met de nachttrein naar Oostenrijk (als je wil liggen vanaf 49,99)

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB start op 19 januari met de aangekondigde nachttreinen tussen Oostenrijk en België. Dat heeft een woordvoerder van de maatschappij vandaag gezegd. De goedkoopste tickets voor een enkele rit zullen 29,90 euro kosten, aldus nog woordvoerder Robert Lechner. Met de goedkoopste tickets zal je wel de hele nacht moeten zitten. Liggen zou kunnen vanaf 49,99 euro.

De nachttrein, ‘Nightjet’, werd eerder al aangekondigd. De trein zal op zondag- en woensdagavond vertrekken in Wenen of Innsbruck, om via Duitsland daags nadien in België aan te komen. In België zijn er stops gepland in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid (met aankomst in Brussel-Zuid om 10u55). Wie met de nachttrein richting Oostenrijk wil, kan vertrekken op maandag en donderdag (trein vertrekt in Brussel-Zuid om 18.04 uur). 

De nachttrein is in eerste instantie een proefproject van een jaar. In de zomervakantie van 2020 zou hij niet rijden, zo blijkt uit de planning van ÖBB. 

De Oostenrijkse spoormaatschappij geeft nog eens mee dat de trein zal rijden in samenwerking met Deutsche Bahn en de Belgische spoormaatschappij NMBS. Die laatste bevestigt. “We werken met hen samen om vanaf januari operationeel te zijn en de Nightjet van en naar Brussel te laten rijden. Zo organiseren we samen met ÖBB de komende weken al een aantal testritten op eerst een deel en daarna op het volledige traject”, aldus een NMBS-woordvoerder. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ernst Greeve

    Een shortski is ideaal voor 4 dagen ski. Zondag avond terugreizen betekent woensdagavond vertrekken.

  • Sofie Vandenbroucke

    Ik hoop dat dit werkt. Grof gerekend met auto lig aan 300euro door en terug. Als ze dit kunnen doen aan een degelijke prijs. En wat betere vertrekken want de donderdag vertrekken is niet ideaal. Meestal word er geboekt van zaterdag op zaterdag. Dus jammer dat ik dit niet kan doen. Anders direct. Ik vind dit een super idee. Zouden dat naar meer skioorden moeten doen.

Lees meer