2
Getty Images

Vanaf mei moeten dagjestoeristen in Venetië entreegeld betalen

Dagjestoeristen in Venetië moeten als het van burgemeester Luigi Brugnaro afhangt vanaf mei toegang betalen, willen ze de populaire lagunestad bezoeken. Het entreegeld zal ongeveer 3 euro per persoon bedragen.

Vanaf volgend jaar zou het bedrag verdubbeld worden tot 6 euro en afhankelijk van de toeristische drukte verhoogd worden tot 10 euro. Bezoekers die verblijven in pensions in de stad zijn vrijgesteld van betaling. Hotelgasten moeten immers al een lokale belasting betalen.

De burgemeester wil uiteindelijk bereiken dat toeristen vanaf 2022 niet alleen hotels of andere verblijfsaccommodaties maar ook dagtrips naar de stad kunnen boeken. Niemand wordt de toegang tot de stad ontzegd, zei Brugnaro. Het zal in elk geval moeilijker worden voor degenen die geen bezoek hebben geboekt. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

"Het gaat ons niet zozeer om geld te incasseren”

Burgemeester Luigi Brugnaro
2 Burgermeester Luigi Brugnaro.
ap Burgermeester Luigi Brugnaro.

"Het gaat ons niet zozeer om geld te incasseren", verzekerde Brugnaro. Integendeel, het onderhoud en de netheid van de historische stad zijn duur. "We moeten de hele wereld vertellen hoe moeilijk het is om zo'n speciale plaats te beheren." 

Venetië strijdt al jarenlang tegen de overrompeling van toeristen en probeert steeds weer met verschillende strategieën de massa in toom te houden.

Bekijk ook:

Vlaming reist af naar ‘Eiland des Doods’ in Venetië.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Claes

    Een goeie zaak. Als je er gaat verblijven in een hotel, betaal je per nacht een toeristentaks, dus waarom zou een dagjestoerist geen belasting moeten betalen? Daarenboven zijn de dagjestoeristen vaak een bron van overlast en vervuiling, zonder dat ze de lokale handel al te veel opleveren.

  • Eric De landtsheer

    Entree betalen om een ijsbolletje van 25€ te mogen gaan likken, salu

Lees meer