10 Toeristen en bewoners van Rome merken dat het bestuur van de eeuwige stad het centrum als een museum beschouwt en het zo ook wil 'runnen’. Het Romeinse erfgoed moet beschermd worden tegen bijvoorbeeld de vele morsende eters op straat of halfblote toeristen die in eeuwenoude fonteinen springen.
EPA Toeristen en bewoners van Rome merken dat het bestuur van de eeuwige stad het centrum als een museum beschouwt en het zo ook wil 'runnen’. Het Romeinse erfgoed moet beschermd worden tegen bijvoorbeeld de vele morsende eters op straat of halfblote toeristen die in eeuwenoude fonteinen springen.

Verboden nog te zitten op de Spaanse Trappen in Rome

Wie nog durft te zitten op de beroemde Spaanse Trappen in Rome, riskeert een boete. Sinds gisteren is dat immers verboden. Toeristen die het toch doen, worden letterlijk door de ordediensten teruggefloten.

Er gelden in de Italiaanse hoofdstad enkele nieuwe regels voor bezoekers van toeristische trekpleisters. Zo is het verboden om in het water van de Trevifontein of andere fonteinen te springen, in ontbloot bovenlijf rond te paraderen nabij de monumenten, trolleys en zakken over historische trappen te verslepen en “vuil te eten” in of bij de cultuurpracht die Rome rijk is. 

En zitten op de Spaanse trappen mag dus ook niet meer. Plaats nemen op een van de 136 treden kan ook zonder snack in de hand een boete opleveren van 250 euro. Wie de trappen bevuilt of beschadigt, wacht een hogere boete - tot 400 euro. 

“Wij zijn het er helemaal mee eens dat mensen niet half moeten gaan kamperen of picknicken op de treden van monumenten, omdat dat vaak gepaard gaat met rommel, vuiligheid en ook overlast”, reageert Tommaso Tanzilli van de Italiaanse hotelassociatie. “Maar mensen criminaliseren omdat ze even gaan zitten en uitblazen - zeker als het om oudere mensen gaat - is een beetje overdreven.”

Niet alleen Rome is streng voor toeristen. In juli kregen twee Duitsers een boete omdat ze koffie maakten aan de Rialtobrug in Venetië. In dezelfde stad kreeg een andere toeriste een boete omdat ze in bikini lag te zonnebaden in een park.

10 Het was door optreden van de politie recent al duidelijk dat het bijvoorbeeld niet meer is toegestaan te eten op de beroemde marmeren Spaanse Trappen. Op fluitjes blazende agenten hebben nu ook duidelijk gemaakt dat het ook verboden is om op de trappen te zitten.  Overtreders riskeren boetes tot 400 euro.
AP Het was door optreden van de politie recent al duidelijk dat het bijvoorbeeld niet meer is toegestaan te eten op de beroemde marmeren Spaanse Trappen. Op fluitjes blazende agenten hebben nu ook duidelijk gemaakt dat het ook verboden is om op de trappen te zitten. Overtreders riskeren boetes tot 400 euro.
10
EPA
10
EPA
10
Photo News
10
AP
10
AFP
10
AP
10
Photo News
10
EPA

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lieve Geyter

    Nu kan je tenminste deftig die trappen op, wil je rusten ga op terras zitten of ga naar het park daar hebben ze zitbanken. Omdat mensen al jaren misbruik maken wordt iedereen gestraft. Respect voor andermans materiaal is wat veel mensen nog moeten leren helaas.

  • Gino Denil

    Toch vreemd gedrag. In hun eigen stad hebben ze vaak nog nooit een bezienswaardigheid bezocht. En daar gaan ze in massa om de 100 meter enkele seconden gaan staren naar een monument of gebouw. Terwijl men tegenwoordig met Google Street View heel de wereld kan bezoek vanachter de pc. Dan ontdek je ook hoe plaatsen die 40 jaar geleden paradijselijk waren nu verknoeit zijn door massatoerisme.

Lees meer