Vlucht AA729 naar Philadelphia vertrok vandaag iets voor de middag van London Heathrow, maar moest al ter hoogte van Zuidwest-Ierland rechtsomkeer maken om te landen in de Ierse hoofdstad Dublin (illustratiebeeld).
REUTERS Vlucht AA729 naar Philadelphia vertrok vandaag iets voor de middag van London Heathrow, maar moest al ter hoogte van Zuidwest-Ierland rechtsomkeer maken om te landen in de Ierse hoofdstad Dublin (illustratiebeeld).

Vliegtuig moet noodstop maken nadat bemanning bewustzijn verliest door chemisch lek

Een toestel van American Airlines dat vanuit Groot-Brittannië naar de Verenigde Staten moest vliegen, heeft vandaag een noodstop moeten maken in Ierland nadat verschillende bemanningsleden het bewustzijn waren verloren door een chemisch lek aan boord. 

Vlucht AA729 naar Philadelphia vertrok vandaag iets voor de middag van London Heathrow, maar moest al ter hoogte van Zuidwest-Ierland rechtsomkeer maken om te landen in de Ierse hoofdstad Dublin, zo blijkt uit de gegevens van Flightradar24.

Verschillende passagiers hadden last van "brandende ogen" en "huidproblemen" door een chemisch lek, terwijl twee bemanningsleden zelfs het bewustzijn verloren, zo liet een ander bemanningslid telefonisch weten aan de controletoren. Air Webcams kon beslag leggen op het telefoongesprek.

Het bemanningslid vroeg om onmiddellijke medische hulp bij de landing, eraan toevoegend dat "zeker tien mensen" getroffen waren door de ‘substantie’. 

Het zou gaan om een lek in een schoonmaakproduct op basis van ammoniak, dat gebruikt wordt in het toilet.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer