Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.

Vroege vluchten op Brussels Airport vertraagd door tijdelijke sluiting luchtruim

Doordat er tot 6 uur geen luchtverkeer mogelijk was boven België, zijn er vanochtend vertragingen van gemiddeld een halfuur voor passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven. Ze verwacht dat de problemen tussen 8 en 9 uur opgelost zullen zijn.

Tussen middernacht en 6 uur was er geen luchtverkeer mogelijk boven België omdat een supervisor bij luchtverkeersleider skeyes zich gisterenavond kort voor zijn dienst ziek had gemeld en er geen vervanger werd gevonden. Dat veroorzaakte hinder voor reizigers- en goederenvluchten op de nationale luchthaven.

"Rond 7 uur waren er vertragingen van gemiddeld 30 minuten", zegt een woordvoerster van de luchthaven. "Vooral vluchten die normaal voor 6 uur moesten opstijgen of landen, zijn getroffen.”

Twintig cargovluchten bleven aan de grond, maar bij de passagiersvluchten waren er geen schrappingen door de problemen bij skeyes. Wel waren er enkele annuleringen door een staking in Spanje.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean De Nonancourt

    Het mag nu wel voor iedereen vrij duidelijk zijn dat deze lui gewoon een zooitje mensenpesters zijn en dit onder het mom van de veiligheid in het luchtruim.

  • patrick lagae

    wanneer gaat de regering eens ingrijpen aub? Dit kan toch zo niet verder.

Lees meer